Venturi – Journalen är nu webbaserad

Vi på CD Soft AB har under en längre tid arbetat med att göra vårt journalföringsprogram webbaserad.

Nu äntligen är vi färdig med första versionen som är helt gjort för molnet och som körs ifrån en vanlig webbläsare såsom Google Chrome, Safari eller Edge m.fl.

Detta betyder att du som användare kan köra Venturi från vilken dator som helst och vart du än befinner dig. Du kan exempelvis ha patienter på din arbetsplats där du har din kontorsdator och fortsätta skriva journaler när du kommer hem.

Nya versionen av Venturi som är den 16:onde i ordningen kallas inte helt oväntad Version 16 och det är första gången programmet är helt webbaserad och molnbaserad. Basic-versionen (den utan ekonomi) är först ut och arbetet med att få Pro-versionen (den med ekonomi) har påbörjats.

 

Nytt användargränssnitt/utseende

En av de stora fördelarna med nya versionen är det nya utseendet och de förbättringar vi gjort när det kommer till lättförståligheten.

Grunden och strukturen i nya Utseendet är i stora drag identisk med gamla systemet men vi har putsat och polerat för att gör det mer modernt och lättförståeligt.

Vi har haft som mål att inte ändra för mycket i utseendet men att ändå göra det fräscht och modernt. Det har också varit viktigt för oss att städa bort allt onödigt så användaren kan fokusera på att få arbetet gjort.

Ett par bilder inifrån systemet:

Nya funktioner

När det gäller nya funktioner är Venturi – Journalen 16 i stort sett identisk med den tidigare klientversionen (15). Det har lagts till ett antal mindre funktioner men fokus har varit att ta de funktioner vi redan hade och som våra kunder var nöjda med och bygga om dem för webbläsare.

Det vi däremot har lagt mycket tid på är att förbättra enskilda funktioner och putsa till dem både för dig som användare och ren strukturellt för oss som utvecklare.

 

Smidigare

Vi har lagt ner stor möda på att göra funktioner och användarupplevelsen mer smidig, ett exempel är när man skapar diagnoser att man kan skapa sin ICD-kod samtidigt som man kopplar den till patienten.

Ett annat exempel kan vara värdelistor av olika slag kan få nya värden direkt där man använde värdet. Om man exempelvis vill skapa en ny patientkategori så behöver man inte längre gå till inställningar och göra det utan man kan skapa den på samma ställe där man väljer den.

Skapa diagnos i webbaserad venturi
Skapa diagnos

 

Säkerhet

Venturi – Journalen har alltid varit ett säkert system och det säkerhetstänket som vi haft tidigare har vi tagit med oss in i version 16 och ut på webben. Vi använder oss av en mycket sträng kryptering och senaste tekniken inom datasäkring.

En sak man inte så ofta tänker på när det gäller dataintegritet är säkerhetskopiering men även här är vårt säkerhetstänk i topp.

Som exempel kan nämnas att alla kundsystem säkerhetkopieras eller backas upp varje timma dygnet runt, vilket betyder att vi alltid har en fungerande säkerhetskopia om olyckan skulle vara framme på något sätt. Alla säkerhetskopior och data lagras på krypterade diskar och i olika serverhallar för att minimera risken vid en eventuell brand eller annan skada i en serverhall.

Du är välkommen att kontakta oss för en demo eller varför inte kolla in våra nya filmer som beskriver grunderna i systemet. Länk till videos.

Är du befintlig Basic-kund så kommer vi att kontakta dig när du står i hur att bli uppgraderad till nya versionen. Vill du av någon anledning gå före i kön så tveka inte att kontakta oss, antingen på chatten här på sidan eller på vår kontaktsida. Länk till kontakt.

 

Vill du veta mer? Klicka här.